Oreo cheesecake

20210422_211622

Oreo cheesecake

Porcie

12-16

Čas pečenia

Cca 60 min.

Teplota

120°

Suroviny

Cesto/sušienkový základ

  • 220 g múka hladká
  • 50 g kakao (ideálne čierne)
  • 2 ks vajce S (alebo 1 ks vajce M + 1 žĺtko)
  • 80 g práškový cukor
  • 120 g maslo
  • 1 ČL kypriaci prášok do pečiva
  • Štipka soli

Ak máte radšej sušienkový základ zmiešajte 250g rozmixovaných sušienok oreo s cca 100 g roztopeného masla.

Náplň + poleva

Náplň:

  • 400 g krémový syr (goldessa, philadelphia alebo iný cream cheese)
  • 250 g tvaroh jemný
  • 250 g kyslá smotana 18%
  • 200 g biela čokoláda (lidl, kaufland, callebaut)
  • 4 ks vajce
  • 100 – 150 g nasekané oreo keksíky

 

Poleva:

  • 180 g biela čokoláda
  • 80 g smotana na šľahanie
  • oreo keksíky na dozdobenie

Postup

  1.  Začneme prípravou cesta. Všetky suroviny na cesto vymiesime na pružné jemné cesto ktoré rozvaľkáme a pomocou papiera na pečenia ho prenesieme do formy (spodná časť vystlaná papierom na pečenie). Cesto natlačíme do formy (25 cm) a snažíme sa cesto natlačiť až po vrchný okraj formy. Ak sa cesto trhá nič sa nedeje jednoducho ho rukou natlačte, pospájajte aby bola všade rovnomerná vrstva. Cestá s kakom sú menej pružné tak Vás môže cesto trošku potrápiť ale výsledný efekt stojí za to. Cesto popicháme vidličkou a vložíme do chladničky.
  2. Ak uprednostňujete sušienkový základ tak sušienky rozmixujte na jemno a postupne pridávajte roztopené maslo. Oreo sušienky majú vyšší obsah tuku a preto to s množstvom masla treba dobre odhadnúť. Niektoré žienky dávajú k sušienkám aj trochu múky. Sušienkový základ rovnako ako v prípade cesta natlačíme do formy a vložíme do chaldničky.
  3. Náplň pripravíme vymiešaním krémového syra, tvarohu a kyslej smotany. Postupne pridávame po jednom vajíčka, roztopenú čokoládu a nakoniec nahrubo nasekané oreo sušienky. Sušienky pridávame na záver a potom už len jemne premiešame tak docielite mramorový efekt pri krájaní. Ak budete dlho miešať celá hmota zmení farbu na tmavú hnedú. Hotovú náplň nalejeme na pripravené cesto alebo sušienkový základ a dáme piecť na cca 1 hodinu(horný + spodný ohrev). Po upečení sa v strede môže cheesecake ešte triasť ako želatína (okraje by mali byť pevné). Cheesecake necháme vychladnúť pri izbovej teplote, obrežeme kraje od formy a dáme na noc do chladničky.
  4. Na ďalší deň si pripravíme ganache z bielej čokolády. Smotanu zahrejeme do bodu varu a nalejeme na nalámanú čokoládu. Chvíľku počkáme a vymiešame hladkú čokoládovú polevu, ktorú nalejeme na vychladený cheesecake. Vložíme do chladničky a po zatuhnutí polevy ozdobíme cheesecake zvyšnými oreo sušienkami a  môžeme podávať.
  5. Tak ako pri všetkých cheesecakoch je potrebné aby mali všetky suroviny izbovú teplotu. Dôležité je náplň nemiešať na vysokých otáčkach, stačí aj ručne metličkou. Verím, že Vám bude chutiť rovnako ako nám 😊
Facebook
0 0 hlasy
Hodnotenie receptu
Prihlásiť sa na
Upozorniť na
guest
0 Komentárov
Najstarší
Najnovšie Najviac hlasov
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre

Viac chutných receptov

0
Budeme radi za vaše názory, prosím, komentujte.x